У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін економіст, голова Комітету економістів України Андрій Новак розповів, що підняттям теми про недоторканість депутатів влада відвертає людей від проблем в економіці.

«Депутати повинні мати приблизно однакові права з усіма громадянами. Інша справа президент України - це глава держави, який представляє країну. Можливо, ще Голова Верховної Ради, Міністр оборони, Міністр внутрішніх справ та Міністр закордонних справ - це такі посади, які дійсно, напевно, мають користуватися певною мірою недоторканості. При чому не тільки внутрішню, а й міжнародною як це і є по законах дипломатії», - повідомив він.

Новак вважає, що всі інші народні депутати, включно з депутатами місцевих органів влади, мають бути на рівні перед законом з усіма громадянами. Тема недоторканності, мови й релігії час від часу постійно підіймають у суспільстві, підкреслив він, саме тоді коли треба прикрити якісь оборудки. Тоді такі теми вкидаються в інформаційне поле, підтвердив він, щоб замість обговорення та викриття схем та оборудок ми обговорювали зовсім інше.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«Такі спекулятивні теми час від часу підіймаються від представників влади та опозиції, коли їм вигідно, вони також підтакують та підживлюють такі теми та їхні обговорення. Темами недоторканності, мови й релігії уводиться увага від проблеми дійсного економічного життя від цін, тарифів, курс гривні, бюджетного розподілу, державних замовлень і т.д. А найголовніше, щоб прикрити неефективну роботу влади в цілому - уряду, Національного банку. Щоб ми не обговорювали реальні проблеми», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Головін розповів, які наслідки матиме націоналізація олігархічних монополій.

Також Знай.ua писав про те, що Якубін розповів про початок нового політичного сезону в Україні.