Про це він розповів у своєму блозі.

«Є нещодавнє оновлення статті 131 Земельного кодексу України, якою чинна влада заборонила власнику землі без дозволу орендаря продавати землю. Дозвіл на продаж землі від орендаря – це абсолютне закріпачення власника землі. Але можливе тільки за умови укладання чи продовження договору оренди землі. Укладання чи перекладання договору оренди землі несе в собі загрозу фактичної втрати землі її власника», - Роман Головін.

Роман Головін сказав, що, окрім дозволу на продаж від орендаря на продовжені чи нові договори оренди землі, вже діє норма закону про автоматичну пролонгацію договорів оренди землі. І вже десятки тисяч власників землі, підкреслив він, потрапили в цей капкан від орендарів та влади. Маючи землю в оренді, вважає він, орендарі тепер можуть робити на вашій землі що завгодно.

«І переконатися в цьому можна, побачивши, як орендарі прокладають в орендованій землі труби для постачання води під зрошення без дозволу власника землі. Потім ці поліпшення для зрошування будуть вам представлені, як стотисячні поліпшення вашої землі. І за це вам доведеться розрахуватися або забути про свою землю назавжди. За наявних умов господарювання на землі власник землі втрачає з одного гектара своєї землі від 10 до 20 тисяч гривень прибутку. А цей прибуток забирає собі орендар, тобто по факту грабує», - резюмував Роман Головін.

Популярні новини зараз
Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Роман Головін пояснив, навіщо Україні необхідна промислова програма.

Також Знай.ua публікував слова Романа Головіна: Націоналізація як механізм може забезпечувати національну безпеку.