Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Як правило більшість зустрічей міжнародного рівня, особливо коли зустрічаються перші особи, дуже довго готуються. На таких зустрічах підписуються меморандуми, якісь документи та фіналізуються домовленості. Тобто такі зустрічі – це кульмінація, на якій фіксуються якісь речі. У цьому випадку жодні документи не підписувалися, наскільки я знаю, і швидше за все ця зустріч була як знайомство для формулювання Європою нових поворотів у своїй політиці. Прийшла нова влада і вже, зокрема, міністр закордонних справ Німеччини заявила про більш серйозну підтримку України у разі російської агресії», - повідомив Олександр Курбан.

Політолог сказав, що нове керівництво Німеччини кардинально не відрізняється від попереднього, але якісь нові прогресивні дії проглядаються. Тому треба було зустрітися, щоб обговорити якісь моменти, наголосив він, подивитися один на одного, адже це дуже важливо для політиків, особливо у спілкуванні перших осіб. Незважаючи ні на що, має значення особистий контакт, упевнений він, єдине, що ця зустріч була не концептуальна і там якихось принципових домовленостей не було досягнуто та озвучено.

«Що стосується переговорів України з РФ, то наш формат, про який ми постійно говоримо, – це вихід російських військ з Донбасу та повернення Криму. Інші якісь варіанти нас абсолютно не влаштовують, навіть якщо президент та його оточення піде на якийсь компроміс, то у нас не самодержавство та український народ навряд чи захоче референдуму та голосування на окупованій території. Україні на компроміс йти нікуди, бо якщо Україна піде на компроміс з РФ, то він може закінчитися за Дніпром, а то й десь на Західній Україні», - резюмував Олександр Курбан.

Популярні новини зараз
Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах 570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати Ціни різко пішли вниз: вартість нерухомості стрімко падає США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Старіков розповів, чи буде зустріч Зеленського та Путіна.