Нардеп від фракції «Слуга народу» Віталій Безгін назвав області, які показали гарні результати у програмі Велике будівництво, і пояснив, що визначає доступ регіонів до неї.

Про це він сказав у програмі «Tiger news» з Петром Охотіним.

За словами депутата, ця програма має багато джерел фінансування, але питання виникає щодо здатності місцевої та обласної влади нормально реагувати на зміни. «Раніше як було: змінилася влада в Києві, на місцях всі опустили один прапор, підняли новий, щоб бабки заходили безпосередньо їм в громади, в регіони. Зараз не так», - констатує політик.

Отже, констатує він, зараз все залежить від того, чи готовий голова громади, він може отримати ресурси для будівництва. Тим не менш, додає Віталій Безгін, якщо голова громади знаходиться не на своєму місці, то й політичний прапор не допоможе.

З іншого боку, підкреслює він, є динамічніші регіони, наприклад, це Дніпропетровська область. А є й менш динамічні, каже гість програми, які мають дуже повільний розвиток. «Є ті, що почали додавати, як Закарпаття. Область, яка завжди була недолюблена. Там завжди все блокувалося…», - розповідає він. На Одещині, наприклад, зазначає Віталій Безгін, важко природно, оскільки область розтягнута, інфраструктура погана і громади бідніші.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Також він розповідає, що по кожній області є дашборд використання грошей, а проблема полягає в тому, що часто їх не використовують на місцях. Наприклад, зазначає депутат, це Чернігівська область, де не використали 50%.

Загалом же Віталій Безгін робить такий висновок щодо цієї програми: «Велике будівництво, як на мене, це такий парасольковий бренд успіху».

Як повідомляв Знай.ua, Безгін розповів про те, якою він уявляє собі Україну через десять років.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів про свято місцевого самоврядування із сльозами на очах.