Правозахисник Максим Маньковський поміркував над тим, як Україні побудувати чесну судову систему.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

Передусім Максим Маньковський зазначає, що судова система – це не окреме направлення чи орган у державі, а тому говорити про її перебудову важко. «На превеликий жаль, у мене немає зараз готового рецепту», - констатує він.

Тобто, пояснює правозахисник, потрібно реформувати всю систему держуправління, а не просто звинувачувати суддів і міняти лише їх, тому що це не дасть жодних результатів. «Судді такі самі члени суспільства, як і ми з вами», - підкреслює гість програми.

До того ж, зауважує він, влада не стільки хоче міняти суддів, скільки має намір поставити на їхні місця зручних для себе людей. За словами Максима Маньковського, так само хотіла діяти і попередня влада, а чинна влада вирішила взяти від неї все найгірше. Правозахисник розповідає, що попередня влада проводила реформи для того, аби привести своїх людей на керівні посади у правоохоронних органах. Зокрема, каже він, йдеться про реформування САП та НАБУ, коли йшла боротьба за керівні посади в цих органах.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Водночас сьогодні, зазначає гість програми, чинна влада ставить вигідних для себе людей у Конституційному суді. Як він пояснює, їй це потрібно з тієї причини, що Конституційний суд розглядає питання щодо дотримання Конституції. Принагідно Максим Маньковський нагадує, що у 2023 році мають відбутися вибори до парламенту, але чинна влада не надто хоче їх проводити. «Тому що там є трохи різночитання з нашим виборчим законом, а може, й у 2024 році їх можна провести. І буде звернення до Конституційного суду, щоб перенести дату виборів», - стверджує він.

Як повідомляв Знай.ua, Маньковський заявив, що ми взяли все найгірше, що було в СРСР.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов переконаний, що Україна потребує конституційного редизайну.