Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Україна так «сконструйована», що між різними гілками влади постійно якщо не конфлікт, то «тертя». Ніхто не хоче дискутувати про змісти. На жаль, культура конкуренції йде не на дискурс «що є істина, що треба робити», а на делегітимізацію сторін з тим, щоб взагалі не треба було про змісти дискутувати. У зв’язку з цим ми, по моїм відчуттям, зайшли у дискурс «про зміст», не «хто має бути, хто кращий» - а хто у випадку перемоги має що конкретно робити?», - каже він.

У момент, коли немає національних виборчих кампаній, представникам політикуму треба говорити, представити свої думки, подискутувати про моделі політичного устрою держави.

«Які переваги має прем’єрська модель, які – президентська? Якщо президентська, то як вона має далі бути збалансована, якими мають бути баланси впливів при прем’єрській? Хто як формує, які наслідки, як шукати вихід з політичної кризи? Як сконструювати так, щоб, можливо, не допускати настання цих криз?», - міркує політолог.

На жаль, в Україні Майдан є способом «пустити кров», зазначає ведучий. Однак є й інші запобіжні «клапани»: суди та Конституційний суд зокрема, вибори й перевибори, стримування між різними гілками влади.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рохов розповів про виборчі аспекти в Україні та пояснив, яка може бути стратегія у правлячої партії на наступних виборах.

Знай.ua також повідомляв розповідь політолога Руслана Рохова, як діють дві моделі державного устрою – президентська та парламентська республіки.