Заступник директора Українського інституту політики Владислав Дзівідзінський заявив, що ніде у світі не визнали Лукашенка, і поміркував над тим, як варто було діяти в цій ситуації Україні.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

За словами Владислава Дзівідзінського, Україна не має стратегії державної політики і найбільше це стосується зовнішньої політики. Зараз же, каже він, вона підтримує дружні відносини із тими державами, з якими це вигідно. Тим не менш, констатує експерт, у результаті вона втрачає свою суб’єктність на міжнародній арені і її майбутнє вирішують без її участі.

Зокрема, зазначає він, президента США та РФ говорять про ескалацію на Донбасі, далі відбувається розмова на дві години і без України. Окрім цього, розповідає гість програми, Байден дзвонив 7 президентам, а потім вже Україні дають дорожню карту, яку прийняли без неї.

У цій же ситуації, каже Владислав Дзівідзінський, президент України успішно вдає, ніби все йде добре. Електорат зі свого боку, зауважує він, вірить Зеленському і йому це приємно, а відтак рейтинги президента стабілізуються, є невеликі стрибки вгору. «Загалом складається враження, що все гаразд. З одного боку, це діє досить правильно, тому що якщо зараз піддатися паніці того, наскільки велика армія РФ, то вона навряд чи піде на користь країні та людям», - міркує гість програми.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Принагідно він коментує ситуацію з Білоруссю. «У нас Білорусь після того, як Росія перестала бути торговим партнером номер один, кілька років поспіль у нас від них найбільший товарообіг», - зазначає Владислав Дзівідзінський.

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський розповів, з ким Україні зараз потрібно зміцнювати співпрацю та дружбу.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, у який момент Олександр Лукашенко зробив фатальну помилку.