Ексрозвідник ГУР, полковник запасу ЗСУ Роман Червінський вважає, що історія з екстрадицією українського судді Миколи Чауса з Молдови у серпні цього року свідчить про те, що хтось намагається допомогти йому уникнути відповідальності за корупційні дії.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

Ведуча поцікавилася: чи міг президент Володимир Зеленський особисто просити вивезти суддю Чауса минулого літа з Молдови, де він попросив політичного притулку після викриття у хабарництві в Україні?

«Я не можу цього сказати, тому що рішення приймалося десь на рівні… Але дати санкцію на те, щоб Чауса депортувати з Молдови, могла тільки людина, яка не є розумною. Якщо це було справді політичне рішення, його привезти, то це ситуація подібна до тієї, що була з «вагнерівцями», - каже він.

Внаслідок цієї спецоперації Україна посварилася з Молдавською республікою, продовжує Роман Червінський. Однак у цій історії досі залишається багато загадкових епізодів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

«Я бачу, що молдавани збираються оголошувати когось у міжнародний розшук щодо цієї ситуації. СБУ та НАБУ не можуть поділити одного злочинця», - зазначає полковник ЗСУ.

Водночас він стверджує: «Я не можу підтвердити, що наші хлопці брали участь у цій операції. Я бачу, що суддю Чауса вкрали, що його привезли до України. Я бачу, що цими своїми діями хтось дає можливість Чаусу уникнути тієї відповідальності, яку він повинен понести за свої корупційні злочини», - робить висновок він.

Як повідомляв Знай.ua, Народний депутат України Владлен Неклюдов розповів про судові вироки в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що ексзаступник Генерального прокурора України Олексій Баганець заявив, що в Україні відбувається вибіркове правосуддя і політичне переслідування.