Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

Зокрема, він навів у приклад справу проти колишнього генпрокурора Юрія Луценка, адвокатом якого був.

«Ми ознайомилися з обвинуваченням, яке було висунуте Юрію Луценку за те, що він надав безоплатно квартиру своєму водію. Так було рішення житлової комісії про виділення службової квартири його водію, а він просто підписав наказ як керівник установи на підставі рішення житлової комісії. Або те ж святкування Дня міліції в палаці «Україна». Там були накази, були рішення, в тому числі головного бухгалтера. А Юрій Луценко як керівник організації просто підписав наказ про це святкування», - розповідає адвокат.

Він зауважує: у цій справі корупційної складової немає. Це політичне переслідування.

«І після справ Юрія Луценка були такі кримінальні провадження, де за вказівкою влади переслідували того чи іншого політика чи людину, яка перейшла комусь дорогу в бізнесі. Такі факти бувають, і це сумно. Якщо ми прагнемо вступити до Європейського Союзу, ми повинні сповідувати ті цінності, які характерні для нього. Перш за все, це стосується принципу презумпції невинуватості. У нас був випадок, коли трьох осіб конкретних чиновники на чолі з першими особами держави на пресконференції визнали винними у причетності до вбивства Павла Шеремета. Це ні в які рамки не входить. Ми нічого хорошого не побудуємо, якщо будем ігнорувати права і свободи людини й громадянина», - резюмує юрист.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Валерій Поваров пояснив, хто контролював злочинність у СРСР.

Також Знай.ua повідомляв, що Антон Кучухідзе пояснив, яким міжнародним досвідом користувалась України у справі легалізації грального бізнесу.