Експерт з міжнародних відносин та безпеки Валентин Стефанович розповів, чи розпочалася активна фаза усунення Зеленського від влади.

Про це він розповів у новому випуску програми «Чесний погляд на економіку» з експертом та економістом Олексієм Кущем.

«Будь-яка спецслужба працює на попередження. У разі, якщо є причини, завжди відпрацьовується сигнал, а потім відпрацьовується лідер тощо. Цим займається один з підрозділів СБУ. Професійно кадри повинні займатися першою фазою, тобто не допустити та попередити перехід до другої фази. І настає такий період, коли здається, що є доповіді однієї спецслужби, другої та третьої, і ти володієш ситуацією. Тобі створюють теплу ванну, в якій ти перебуваєш і все ніби контролюєш. Президент – найбільш інформована людина в нашій країні», - наголосив Валентин Стефанович.

Експерт сказав, що кожного ранку президент отримує доповіді всіх розвідок і щотижня доповідь від РНБО. Він отримує величезний масив інформації, підтвердив він, але якщо настає друга фаза, коли вже йдуть активні заходи, це вже недоробка спецслужб. Тому що це вони не зробили чіткого аналізу, вважає він, може побоялися, може не дали, а може й не захотіли. І екстрена пресконференція президента, вважає він, дуже схожа на технологію запобіжного удару.

«Але це було спонтанне непідготовлене рішення, яке ще сильніше, як на мене, вдарило по його позиціях. До таких речей треба готуватися та опрацьовувати їх, тим більше на такому рівні. Треба було прорахувати, адже є аналітики, які прораховують відповіді на ті чи інші питання та сегменти, які обов'язково були б порушені. І виходить, що президента вже втягнули в активну фазу боротьби і тепер постає питання, як з неї вийти. Тому що вийти завжди складніше, але потрібно вживати непопулярних заходів. Потрібно зняти активні гарячі крапки навіть непопулярними заходами. І ті кадрові питання, які назріли у суспільства до знакових фігур влади, треба закривати», - резюмував Валентин Стефанович.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський розповів, з ким Україні зараз потрібно зміцнювати співпрацю та дружбу.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл розповів, у який момент Олександр Лукашенко зробив фатальну помилку.