Політтехнолог Юрій Подорожній розповів про роль, види та значення революцій у політичному житті різних країн та пояснив, що таке кольорова революція.

Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Революція в широкому розумінні – це політичний землетрус, який завершує старі та розпочинає нові політичні процеси, як правило, з новими обличчями. Хоча першими це слово почали вживати астрономи та алхіміки, надто сильно воно прижилось у політиці», - зазначив Юрій Подорожній.

Він додав, що саме пізньолатинське слово «революціо» означає обертання, перетворення. За його словами, вперше термін «революція» щодо політики стали використовувати англійці у 17 столітті, людство переживало багато таких перетворень.

«Революції бувають політичні, соціальні, технічні, наукові, технологічні. І кожного разу, навіть коли революції не перемагали, після них життя уже ніколи не було таким, як раніше», - заявив Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Політтехнолог розповів про поняття «кольорові революції», які мають свою історію. За словами експерта, одні люди ними захоплюються, інші їх демонізують, вважаючи злом вселенського масштабу. Юрій Подорожній пояснив, що йдеться про революції, в яких використовуються ненасильницькі методи. Він додав, що ненасильницький шлях є більш ефективним.

Як повідомляв Знай.ua, Івшина заявила, що Україна могла б бути Британією слов’янського світу.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.