Журналістка Катерина Павлова заявила, якщо пенсії в Україні залишатимуться на рівні виживання, а соціальні виплати систематично зменшуватимуться, то ні про який економічний прорив мова не може йти.

Про це Катерина Павлова розповіла у своєму новому блозі на каналі «MY.UA».

«Про тривожні зміни говорять як прямі зміни, такі як скорочення субсидій, так і непрямі, такі як податкові навантаження, зростання тарифів, підвищення цін на основні продукти. Про бюджет я й зовсім мовчу, бо нам простим українцям там взагалі нічого не світить. Наш бюджет нагадує мені бюджет боржника, який має економити на базових потребах, щоб хоч якось управляти своїми кредитами. Задумайтесь, кожен українець, включно з новонародженими, віддасть на борги своїми податками 12 300 гривень. При цьому дірка в ПФУ складе близько 200 мільярдів гривень», - розповіла Катерина Павлова.

Катерина Павлова сказала, що основна причина такої ситуації в тому, що близько 40% офіційних працівників вказують податковій лише мінімальну заробітну плату, а решту отримують у конвертах. Мінімальна пенсія збільшиться лише на 159 гривень, підкреслила вона, у липні її підвищать із 1 934 гривень до 2 027 гривень, а у грудні до 2 093 гривень. Зекономили в уряді й на мінімальній зарплаті, повідомила вона, її збільшать лише на 200 гривень, до 6 700 гривень. І це за умови, що інфляція за найскромніших прогнозів, акцентувала вона, становитиме понад 6%.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

«Це фактично означає зниження реального розміру зарплат українців, що правда пообіцяли істотно підвищити зарплати медиків. За новими розрахунками у 2022 році лікар зароблятиме не менше 20 000 гривень, середній медичний персонал 13 500 гривень. І це єдине, що тішить, тому розуміємо, що наступний рік кращим не стане. І головне, що багато українців розуміють реальний стан речей і про це кажуть дані Держстату, відповідно до яких 67% домогосподарств відносять себе до категорії бідних», - резюмувала Катерина Павлова.


Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, де Україні взяти гроші для виплати безумовного основного доходу.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, чому ідею безумовного основного доходу поки що неможливо реалізувати в Україні.