Політолог Тарас Чорновіл розповів, чи вистачить Путіну нахабства піти відкритою війною на Україну, про що постійно попереджають наші Західні партнери.

Про це він розповів у новому випуску програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Такий варіант не вкладається в логіку 21 століття в Європі, це те, що в принципі неможливо, бо це не якийсь розподіл територій, а масштабна велика війна. Як правило, такого не відбувається. Але у Путіна є певна особливість, бо він плювати хотів на міжнародні правила та певні реноме. Путін поводиться як пірат в пристойному товаристві, який демонструє повне ігнорування будь-яких правил, тому він може піти на велику війну. Але коли Путін зображає себе міським божевільним, кажучи, що «росіяни підуть в рай та будуть мучениками, а вони просто здохнуть», це виглядає як «тримайте мене шестеро, бо я такий шалений і можу всіх перерізати та перестріляти», - підкреслив Тарас Чорновіл.

Політолог заявив, що насправді Путін таким не є, попри те, що він має дуже багато психічних певних збочень, але при тому всьому він є людиною, яка дуже добре вміє рахувати. Він не піде війною, вважає він, якщо йому дадуть певні інформаційні роз'яснення, що ціна цієї війни буде занадто висока та вона не окупається. Інша річ, що в нього є синдром тоталітарної неадекватності, впевнений він.

«Війна та масштабний наступ саме російських військ на територію континентальної України, не в Крим, там окрема історія, а наступ, який відбувся у 2014 році, – це ознака того, що Путін тоді не прорахував наслідків. Тому що та кількість жертв, яка відразу відбулась – це знищений підрозділ Псковської дивізії та несприйняття всього світу того, що відбувалось, він цього не прорахував. Путін не прораховував, що Україна може дати опір на півдні та сході, що його не будуть зустрічати з хлібом та сіллю. І тому, коли Путін сьогодні оцінює можливість свого наступу на Україну, то ризики є», - резюмував Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що президент намагався використати свою промову перед депутатами як спосіб для повернення в гру.

Також Знай.ua публікував слова Вадима Трюхана: Та допомога, яку отримує наша армія – це крихітка у порівнянні з тим, що їй потрібне.