Кандидат економічних наук, голова наглядової ради Інституту безпеки дорожнього руху Михайло Берлін пояснив, за яким принципом складається статистика смертності людей через ДТП.

Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

За словами гостя програми, щороку в Україні 6 тисяч громадян помирає в ДТП. «Це переважно чоловіки віком до 50 років, відсотків 70 від загальної кількості загиблих», - розповідає він. До того ж, підкреслює Михайло Берлін, багато громадян травмується під час ДТП.

Окрім того, зазначає він, до зазвичай фіксують лише ті смерті, які відбулися прямо на місці ДТП. «Якщо людина вмирає у «швидкій допомозі» або на операційному столі, вона вже не враховується як загибла у ДТП», - пояснює експерт. Він додає, що МВС в принципі часто вдається до маніпуляцій цими цифрами: штучно підвищує або знижує кількість померлих під час ДТП. Тому, переконаний Михайло Берлін, до даних поліції варто додавати тих людей, які померли у процесі транспортування та лікування.

Як повідомляє експерт, першою причиною смертності дітей також є ДТП, через це вони помирають більше, аніж через хвороби. «Дітей гине дуже пристойно», - підкреслює він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За словами гостя програми, все це покладає на медицину велике навантаження ще й у часи пандемії, оскільки «швидка допомога», реанімація, лікарі, фельдшери та медсестри потрібні хворим на коронавірус. «Медики розриваються: чи їхати до них, чи на ДТП. Ми напружуємо «швидку допомогу» дуже сильно», - констатує Михайло Берлін.

Як повідомляв Знай.ua, Берлін заявив, що в Україні в ДТП гине 13 людей на 100 тисяч населення.

Також Знай.ua писав про те, що Андріюк заявив, що в Києві не вистачає інспекторів паркування.