Кандидат економічних наук, голова наглядової ради Інституту безпеки дорожнього руху Михайло Берлін розповів, що смертність від ДТП в Україні у три – п'ять разів вища, ніж у Європі.

Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

«За даними експертів, в Україні у ДТП гине 13 людей на 100 тисяч населення. У країнах Євросоюзу гине 3 – 4 особи на 100 тисяч населення. На рівні міністерств, відомств немає жодної відповідальності. А головне, немає мотивації у відповідальних працівників у міністерстві. Вони не хочуть знижувати ці показники», - каже він.

Загалом за роки незалежності в Україні в ДТП загинуло близько 180 тисяч людей. Проте є і чимала кількість травмованих у ДТП громадян.

«На одну смерть припадає 5 – 7 травмованих, якщо не більше. У нас іде статистика з року в рік: десь 6 тисяч гине та 40 тисяч травмованих. І серед травмованих ми маємо близько 20 відсотків – це люди із першою групою інвалідності. Це ті, що на візок сідають. Сьогодні Пенсійний фонд, з одного боку, недоотримує від тих, що гинуть, та ще й витрачає на тих, хто отримує інвалідність», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Проте у самій статистиці смертності від ДТП часто спостерігається штучно створена динаміка, стверджує Михайло Берлін.

«Експерти кажуть, що поліція маніпулює даними, які показує. Вони, коли хочуть, показують більше, коли не хочуть – менше. Зазвичай коли їм треба збільшити бюджетні надходження, вони показують, що смертність дуже висока. Як тільки вони отримали гроші – буквально за пів року вони показують, що знизилася смертність у два рази. Йде гра цифрами у поліції», - робить висновок Михайло Берлін.

Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Пендзин вважає логіку утворення державного бюджету України застарілою і нереалістичною.