Про це він розповів у програмі «У справі» з Любов'ю Завальнюк на каналі MY.UA.

«Бюджет 2022 року з точки зору логіки законодавців жодним чином не відрізняється від тих бюджетів, які приймала Верховна Рада в попередні роки. Коли ми говоримо про його реалістичність, треба розуміти, що все починається з тих базових цифр, які закладені в процесі його формування. Одним із таких базових моментів є прожитковий мінімум», - каже він.

Фахівці Міністерства соціальної політики розраховують різний прожитковий мінімум для різних категорій громадян.

«Для працездатного населення прожитковий мінімум становить 3 086 гривень, для непрацездатного населення – 2 800 гривень. Ці цифри розраховані, виходячи з фактичних цін у продуктових магазинах за методикою формування прожиткового мінімуму. У державному бюджеті України на 2022 рік закладений прожитковий мінімум в середньому дві з половиною тисячі гривень на місяць», - розповідає вчений.

Коли ми закладаємо нереалістичні цифри в бюджет, то там формується 150 інших показників видаткової частини державного бюджету. Це і виплати по інвалідності, виплати по безробіттю та багато інших речей, продовжує він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Я думаю, по багатьох моментах він буде мало реалістичний», - підкреслює Олег Пендзин.

Водночас член Політради партії «Держава», доктор політичних наук, експерт-політолог Олександр Семченко додає: бюджет України формується таким чином останні 30 років.

«Так відбувається, тому що втрачена основна мета бюджету держави як інструменту роботи цієї держави – це людина. В цьому бюджеті, як, власне, і в попередніх 30 бюджетах, немає орієнтації на просту людину. Це видно по показниках соціальної сфери», - робить висновок експерт.

Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.

Також Знай.ua повідомляв, що Політичний консультант Микола Спірідонов розповів, що в Україні виникає проблема з виплатою пенсій.