Журналістка Катерина Павлова розповіла, що скоро пенсіонерам не буде чим платити пенсії, хоча відкрито про це не говорять.

Про це Катерина Павлова розповіла у своєму новому блозі на каналі «MY.UA».

«Пенсійний фонд вже кричить про відсутність грошей, а не каже. Бо відбувається латання дір та суцільна позика грошей в Держказначейства. У мережі розмістили дуже несподівану та неприємну новину, яка стосується пенсійних виплат, а саме: в Україні посилять вимоги для людей пенсійного віку. Українцям розповіли, що частина пенсіонерів, яким є 60 років, вже з наступного року можуть залишитись без соціальної допомоги. З 2022 року посилять вимоги, щоб вийти на пенсію у 60 років», - повідомила Катерина Павлова.

Катерина Павлова сказала, що зараз іде мова про те, що зростуть вимоги до стажу, обсяг трудового стажу збільшиться для тих людей, які виходять на пенсію до 63-65 років. Є закон про загальнообов'язкове пенсійне страхування, підкреслила вона, в якому зазначено, що щороку вимоги до робочого стажу зростають. Це відбуватиметься до тих пір, підтвердила вона, поки людина не набере робочого стажу 35 років. Треба відзначити, зауважила вона, що цього року, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно мати 28 років робочого стажу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«А вже з 2022 року цей стаж повинен складати на рік більше, 29 років робочого стажу. Більш того повідомляють, що у 2022 році без пенсійних виплат залишаться ті люди, в яких менше 15 років трудового стажу. Такі люди зможуть розраховувати тільки на допомогу, якщо людина не працездатна і не в змозі покрити прожитковий мінімум. Тому, хто працює неофіційно, пропонують оплатити собі стаж в Пенсійний фонд від 1 320 гривень. Ще пенсіонери можуть докупити собі робочий стаж, вартість місяця від 44% від мінімальної заробітної плати, тобто від 1 640 гривень», - резюмувала Катерина Павлова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.