Експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Ілія Куса вважає, що нагнітання ситуації навколо України потрібне Росії для того, щоб схиляти Захід до принципових переговорів щодо нової архітектури безпеки в Європі.

Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Документ, який опублікував МЗС РФ – він переважно про Європу, Україну, про нерозширення НАТО. Зрозуміло, що це торкнеться і світової архітектури. Нічого нового в ультиматумі Росії немає. Це, в принципі, хотілки, які Москва висуває з середини 2000-х, з тієї безпекової конференції, де Путін кинув виклик домінуванню Заходу в системі міжнародних відносин. Я думаю, що всі ці нагнітання робляться заради цієї мети: схилити Захід до того, щоб вони розпочали принципову розмову з Росією про нові межі сфер впливу вже в новому світовому порядку, з урахуванням побажань Росії та побажань іншої сторони», - говорить він.

Можна було б від цього відмахнутися, як у нас зазвичай роблять: на кшталт, Путін божевільний. Але у нас все стабільно, зазначає експерт.

«У військовій розвідці кажуть, що у січні – лютому на нас нападуть, але потім їдуть відзначати день народження на вертольотах. Для мене це показник того, що все гаразд. Ультиматум опублікували, ми Радбез не скликаємо, нічого не йде. Можна було б, звичайно, сказати, що все нормально, якби не реакція західних партнерів, бо вона була різною», - робить висновок Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політолог Олександр Новохатський розповів, які плани мають світові гравці на Україну, а також заявив, що Україна – це своєрідне «перехрестя».

Також Знай.ua повідомляв думку політолога Олександра Кочеткова, що Кремль хоче зробити з України другу Білорусь.