Про це він розповів у своєму блозі.

За словами Олександра Кочеткова, керівництво РФ надзвичайно сильно захоплюється ідеєю імперії, а Україна – один із її ключових елементів, а відтак Москва і не відмовиться від плану захопити державу. «Російська православна імперія» без України виявляється нежиттєздатним умоглядним конструктом і без правильної історії – зримої прив'язки до православ'я. Нинішні «скрєпи» поведуть «недоімперію» у бік орди, що сьогодні означає під Китай», - пояснює експерт.

Отже, констатує він, РФ і надалі тисне на українську державу, оскільки жодної «нової путінської імперії» без неї не буде.

А для цього, міркує політолог, Росія хоче зробити з України другу Білорусь: через економічний і військовий тиск сформувати в ній владу, яка самостійно приведе державу до «слов’янської конфедерації» із вічним Путіним як її очільником. «Кремлю потрібно щось на зразок гумової жінки: функцію виконує і клопотів не завдає», - підкреслює Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, що переговори Путіна та Байдена не зменшили ризик вторгнення РФ в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський розповів, до куди простягаються українські землі.