Про це він розповів у програмі Олексія Толкачова «Толкова розмова».

Як розповідає аналітик, у процесі вивчення українства вони зробили висновок, що українські землі існують і це об’єктивний факт. Зокрема, каже Олександр Новохатський, це географічна країна, обмежена зі всіх боків. На півночі, на кордоні з Білоруссю, зазначає він, це непрохідні поліські болота, на заході – Карпати, на півдні – Чорне море. «І ось цей коридор від Дунайського гирла, одеський цей коридор – це початок великого степу, який закінчується Джунгарською брамою. Це кордон Казахстану та Монголії», - розповідає аналітик.

Також Олександр Новохатський стверджує, що все це – єдиний степовий простір і серединні землі РФ не належать, 40% їх – це Україна. «Є люди, котрі 20 років і більше займаються виключно цими речами, пошуками цивілізаційно-культурних підстав для прояву феномену волі. Але шукати завтрашню Україну, омріяну країну у минулому я б не став...», - міркує експерт.

Як він зазначає, на український простір відносин, якщо його проявляти на землі, цілком вміщується багато культурних феноменів, один із яких – Росія. На думку Олександра Новохатського, так поєднувати ці структури українцям дозволяє саме феномен волі і це відбувається на основі людиноцентризму.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, чим українці відрізняються від інших людей.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський заявив, що в Україні не виявлена українська еліта.