Політолог Юрій Подоляка поділився своєю думкою щодо того, яким чином Україні слід поводитися в ході політичного діалогу з Російською Федерацією.

Свій коментар він дав у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Для того, щоб вибудовувати якусь політику, потрібно набути суб'єктності. Якщо ти цього не зробив, але починаєш діяти в певному ключі, то відразу отримуєш удари з усіх боків. Тебе б'ють і західні партнери, і східні, і південні, і всередині країни починаються проблеми. Про які переговори може йтися, якщо ти не можеш керувати цими процесами? Порошенко як президент мав безліч недоліків, але він умів відстоювати свою позицію. Інше питання, подобається нам ця позиція чи ні. Але зараз інша ситуація. Проте й суб'єктність буває різною. Допустимо, ти маєш якусь незалежність – але від кого та на якому рівні? Вирішення якого рівня ти можеш приймати самостійно?» - питає Юрій Подоляка.

На його думку, набуття суб'єктності починається з економіки.

«Для початку потрібно забезпечити нормальний, адекватний розвиток економіки. Керівник держави має показати себе людиною, з якою можна про щось говорити», - вважає Юрій Подоляка.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він підкреслював значення виборів у Росії у 2024 році.

Також Знай.ua повідомляв, що на думку Подоляки, Росія ніяк не відреагує на визнання своїх парламентських виборів незаконними.