Журналістка Катерина Котенкова розповіла про соціально-економічну ситуацію в Україні, з якою ми закінчуємо 2021 рік, а також заявила, що чекати на покращення наступного року не варто.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Українці вже якось звикли і адаптувалися до цієї нашої нової реальності: ковід, підвищення тарифів, енергетична криза, нестабільність у країні, загрози війною, брак грошей. І начебто звикли вже, але чи задоволені люди сьогоднішнім життям. Не задоволені. Рік був тяжкий. Хвилюючий. Адже наступний рік буде не легше. Я не вдаватимуся в економічні показники, скажу простими словами: якість життя простих людей та середнього класу краще не стане, а податки та штрафи продовжать зростати зі страхітливою швидкістю», - заявила Катерина Котенкова.

За її словами, все це заради наповнення держбюджету та знецінення вартості праці українців. Журналістка заявила, що зростатимуть тарифи, ймовірно, з травня, незважаючи на те, що уряд нам обіцяє, що до кінця опалювального сезону підвищення не буде. Вона зазначила, що державний борг, він є, і борги треба буде віддавати.

«Знову братимуть кредити. Знову податки та штрафи підвищуватимуть. Варто очікувати на лавиноподібне зростання корупційних складових практично у всіх об'єктах державного фінансування. У світовій економіці запущено потужний інфляційний виток, і ми в Україні очікуємо на новий інфляційний шок», - упевнена Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.