Політичний аналітик Руслан Бізяєв спрогнозував подальшу долю п'ятого президента України Петра Порошенка, якому було пред'явлено підозру у державній зраді.

Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Петру Порошенку слід було б повернутися в Україну – показати, що він нічого не боїться. Він міг би продемонструвати цю справу як політичне переслідування опозиції. Втім, у нас зараз куди не тицьни, потрапиш в опозицію. Тож з політичного погляду для Порошенка було б вигідніше повернутися і прийти до суду – тим більше, що у нього, кажуть, непоганий адвокат. А в суді можна було б сказати: «Хлопці, ось він я. Які у вас претензії? Увійдімо у правове поле». У будь-якому випадку Порошенко не повторить долю Саакашвілі – там ситуація була зовсім інша», - вважає Руслан Бізяєв.

На його думку, Порошенко є самостійною фігурою, тоді як Саакашвілі є інструментом.

«У Порошенка і персональний, і партійний рейтинг коливається від 8 до 13 відсотків – це серйозний рейтинг, з яким доводиться рахуватися. Саакашвілі в Україні такого рейтингу не мав. Та й фінансово Порошенко самостійний, і в медійному відношенні він сильний», - каже Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Андрій Золотарьов висловив думку, що розпочинати кримінальне переслідування Порошенка слід було раніше.

Також Знай.ua повідомляв, що юрист Андрій Вігірінський схарактеризував підозру для Порошенка як «порожню».