Журналістка Любов Завальнюк пояснила, чому податкова амністія працює проти українців, і як фінансові зміни вплинули на середній та малий бізнес.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Після численних обмежень, локдаунів та підняття тарифів на енергоресурси, підняття оподаткування просто стало фінальним акордом для малого та середнього бізнесу», - вважає Любов Завальнюк.

Вона заявила, що завдяки останнім реформам, які проводилися під керівництвом Данила Гетманцева, гральний бізнес та компанії олігархів живуть та приспівують, а бізнес простих українців просто розоряється. Журналістка зазначила, що більшість таких ініціатив спрямована на удушення малого та середнього бізнесу.

Любов Завальнюк вважає, що такими були невдалі кадрові рішення, які не виправдали надій ліцензування гральної діяльності, катастрофа у боротьбі з тінню на ринках підакцизних товарів, а також податкова амністія. Журналістка додала, що остання позначилася насамперед на простих українцях.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

«З середнього класу зняли останню сорочку. Хоча вже влітку Гетманцева хвалили в ОП за перевиконання плану збору податків з народу. З кого ж шкуру драли? З простих роботяг, які дозволили собі стати ФОПами та відкрити свою справу. Таким чином Гетманцев допоміг в усуненні середнього класу та причетний до поділу нашої країни на два класи бідних та багатих», - каже Любов Завальнюк.

За її словами, сам Гетманцев вважає, що блокування амністії відбулося через банкірів, які не готові сприяти потенційним декларантам та уряду. Вона нагадала, що практично всі банки України можуть злити дані про наші фінанси до податкової, а держава вже давно контролює наші витрати.

«Арешти майна, які провокують фіскали, щоб стимулювати людей декларувати своє майно і швидше вирушити до найближчої податкової інспекції – зіграли з ініціатором злий жарт. Тепер словам Гетманцева про відсутність претензій держави люди просто не вірять та правильно роблять. По суті, закон про податкову амністію працює проти народу», - вважає Любов Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній заявив, що податкова амністія проходить невдало.

Також Знай.ua публікував думку Юрія Атаманюка, що податкова амністія потрібна Україні.

https://youtu.be/0-LCBzLeDvI