Керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін в ефірі телеканалу «АпострофTV» висловився щодо законопроєкту про військовий облік для жінок.

Свій виступ він опублікував у своєму блозі.

«Жінки у війську були, тому по великому рахунку це для безпеки нічого не змінить. Можливо питання у тому, що хтось намагається перенести акценти для того, щоб це обговорювали», - зазначив Максим Жорін.

За словами Максима Жоріна, законопроєкт про військовий облік жінок може бути продуктом піар-технологій чинної влади, задля відвертання уваги від важливих тем.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Якщо ми хочемо брати приклад з Ізраїлю, то потрібно розуміти, що ця країна досить послідовно та системно над цим працювала, а не перед новим роком вигадала такий інфопривід», - сказав Максим Жорін.

На думку Максим Жоріна, щоб нормально втілити цей проєкт потрібно підготувати матеріальну, юридичну бази та підготувати кадри, які будуть працювати з цим обліком, але цього не відбулося і законопроєкт було зареєстровано дуже швидко.

«Ініціатива йде від команди президента, у якій мало людей, які мають відношення до Збройних Сил. Коли президент та його оточення, з якого одиниці проходили службу, дають таку ініціативу, то є запитання для них – що їм заважало відслужити в армії?», - підкреслив Максим Жорін.

Як повідомляв Знай.ua, керівник Луганського Нацкорпусу Владислав Кирилов заявив, що проти нього ведеться політичне переслідування.

Також Знай.ua публікував слова Андрія Білецького, що питання обороноздатності повинне бути у пріоритеті для влади.