Ексміністр праці Польщі Пьотр Кульпа назвав причини, чому Україна обмежилася Угодою про партнерство та співпрацю з ЄС, коли Польща одразу проголосила мету вступу до НАТО та ЄС?

Про це він розповів у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

«Я не дивився б на це з погляду бідної жертви: України, яку звідкись викидають, не приймають. Просто з боку Польщі, Чехії та Угорщини було чітке прагнення бути частиною Європи. Словаччина не виявляла такого прагнення і в НАТО потрапила через п'ять років», - говорить він.

У Польщі, Угорщині та Чехії був консенсус про те, що ці країни є частиною Європи. І ці погляди поділяла громадськість.

«Мені здається, що цей фактор був головним. Другий фактор – криза. Криза завжди має два боки. З одного боку, це проблеми, виклик, але з іншого боку – це шанси. І Польща використала кризу як момент швидкої трансформації. Україна пішла легкою, але дуже дорогою дорогою: замість того, щоб відрізати хвіст одним ударом, вона переживала ці відрізання кілька разів», - продовжує політик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Причин шукати можна багато. Просто підхід у менталітеті. Він навів у приклад експеримент із дітьми, яким казали: якщо вони з'їдять одне тістечко за 40 хвилин, за дві години отримають два.

«Виявляється, що ті діти, які могли почекати, були в житті успішними. Ті, які хотіли тут і все, були неуспішними. Просто питання у відповідальності. Якщо шукати ще глибші причини, то я думаю, що Україна не стала Річчю Посполитою – республікою, загальною річчю. Дуже глибока радянська парадигма, що країна нам щось винна», - робить висновок Пьотр Кульпа.

Знай.ua повідомляв, що Сергій Гайдай вважає Україну «державою імітації та обману»

Також Знай.ua повідомляв, що автор книги «Людина. Посібник з експлуатації», психолог і коуч Сергій Новіков пояснив, у чому різниця у мисленні вільної особистості та раба.