Доктор політичних наук Ігор Петренко поміркував над тим, яким буде для української держави 2022 рік у контексті світових подій.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

На думку гостя програми, цей рік буде для України турбулентним у всіх планах. «Ми зараз бачимо протистояння Зеленського з олігархами і якісь союзи можуть сформуватися, а це не дуже добре для країни», - зазначає він.

Зокрема, пояснює Ігор Петренко, вони мають свої активи, а кожна держава – власні інтереси, одні сплачують податки, а другі мають контроль над енергетикою, у разі ж плутанини страждає лише суспільство та й країна загалом.

З огляду на всі ці негативні моменти, підкреслює експерт, повинна відбутися і якась розрядка. Як він пояснює, будуть або домовленості, або ж ситуація дійде до самознищення, хоча й цей сценарій не найгірший. Інший варіант, міркує гість програми, це побудова сильної держави, якщо владі вдасться взяти гору. Зараз же, розповідає Ігор Петренко, влада намагається посилити державу завдяки певним особам і акцент варто змістити на сильні інституції, зокрема на правоохоронні органи, судову систему, спецслужби та розвідку. «І чим сильнішою буде держава, тим краще, а те, що держава ставитиме умови для олігархів – це добре», - констатує він.

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

З іншого боку, пояснює гість програми, погано, якщо ці особи вирішать використовувати владу для власної вигоди та створення все нових і нових олігархів. «Тому рік буде турбулентним, у тому числі й у зовнішній політиці. Тому що зараз відбувається напруження пристрастей у геополітичному контурі», - констатує Ігор Петренко. До того ж, зауважує він, поки важко зрозуміти, якими будуть відносини ЄС, США, Китаю та РФ.

Як повідомляв Знай.ua, Петренко заявив, що передбачені штрафи, якщо жінка не стане на військовий облік.

Також Знай.ua писав про те, що Балашов заявив, що у 2022 році населення буде біднішати, але держава зміцнюватиметься.