Експерт фіскальної та податкової політики Данило Монін розповів, у чому плюси законопроєкту №5866 щодо створення умов для розвитку фізичних осіб – підприємців та підвищення прозорості їх діяльності.

Про це він розповів у новому випуску програми #SaveФОП голові руху Сергію Доротичу.

«Законопроєкт №5866 дозволяє лібералізувати відносини малого бізнесу та держави. Основою цього законопроєкту є підхід довірчих відносин між бізнесом та державою, коли з одного боку бізнесу дається свобода та мінімальні адміністративні навантаження на ведення бізнесу, та коли РРО, в принципі, не потрібно. А РРО може бути замінено на електронні книги обліку, що мені дуже сподобалося в цьому законопроєкті. Тому що бізнес у будь-якому випадку має рахувати свої доходи», - наголосив Данило Монін.

Експерт сказав, що дуже зручно, якщо держава надаватиме в рамках безкоштовного сервісу в електронному кабінеті можливість підприємцю показувати свої доходи за підсумками дня, і таким чином можна вести облік своїх доходів та формувати автоматично свою декларацію. Це дозволить максимально спростити адміністративне навантаження на малий бізнес, вважає він, єдине, що це вимагає реєстрації в електронному кабінеті, але в цьому плані держава останніми роками дуже просунулася вперед.

«І щоб отримати електронний підпис, не треба стояти в чергах, а це досить просто оформити за п'ять хвилин. Тим більше, що у малих підприємців податки практично не залежать від їхнього доходу, якщо вони не перевищують ліміт. А оскільки ліміти зараз досить високі, то більшості малих підприємців не потрібно настільки вказувати пооб'єктний облік, який зараз намагається нав'язати держава. При цьому максимально збільшили податкове навантаження. У принципі, зрозуміло, для чого вони це роблять, адже існує дуже багато лобістів у вигляді торгових мереж, які відпрацьовують ускладнення для малого бізнесу», - резюмував Данило Монін.

Популярні новини зараз
Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Загородній заявив, що податкова амністія проходить невдало.

Також Знай.ua публікував думку Юрія Атаманюка, що податкова амністія потрібна Україні.