Журналістка Вікторія Панченко пояснила, чому в Україні виріс ВВП за останній рік, а також пояснила, чому це не є передумовою подальшого економічного зростання.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко нагадала, що ВВП – це показник, який відображає ринкову вартість усіх вироблених у країні товарів та послуг у всіх секторах економіки. За словами журналістки, це найголовніший показник розвитку економіки країни, і якщо вона зростає – розвивається й економіка. Вона зазначила, що наш Держстат опублікував дуже важливі дані щодо зростання ВВП за третій квартал, а в Нацбанку вже впевнені у зростанні ВВП до 3,1% за підсумками цього року.

«Чому ж різко виріс ВВП цього року? Причиною зростання у другому півріччі став рекордний урожай зернових плюс і ми з вами за підрахунками Нацбанку витратили як ніколи багато грошей. З нашими цінами. Звичайно. Здавалося б, є всі передумови для подальшого економічного зростання. Але є й погані новини. Проїдає дірку у нашій кишені інфляція. Вже цього року ціни на все зросли. Економісти підрахували, що зростання споживчих цін збільшилося на 11%. І на хвилиночку це рекорд за 3,5 роки», - розповіла Вікторія Панченко.

За її словами, Нацбанк у своєму звіті зазначив, що причина зростання цін – це збільшення промислових витрат та високі світові ціни на сировину, і в цьому справді є частка правди. Щодо національної валюти, журналістка послалася на думку аналітика Андрія Шевчишина, який прогнозує, що протягом наступного року коридор середнього курсу становитиме 28,3-28,9 грн/дол.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

«Але якщо раптом Китай накриє кризу, і все впаде як у 2008, то в наших обмінниках ми побачимо 33-35 гривень за долар», - заявила Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.