Експерт фіскальної та податкової політики Данило Монін заявив, що для того, аби досягнути успіху та приваблювати інвестиції, Україні потрібно якнайбільше відрізнятися від інших держав.

Про це він розповів у програмі #SaveФОП голові руху Сергію Доротичу.

За словами гостя програми, Україна радше робить все, аби не мати інвестицій. «Тому що, з одного боку, ми податкову систему намагаємось прирівняти до найгіршої версії Європи, а з іншого боку – у нас фактично не дають грошей банківські установи. І відповідно це призводить до того, що ми не можемо розглядатися привабливою країною для інвестицій», - пояснює Данило Монін.

Натомість, міркує він, Україні варто стати на загальну систему безподаткового підприємництва, згідно з якою саме кінцевий споживач, тобто покупець, сплачує податки. «Для того, щоб ситуацію поміняти, треба приймати такі рішення, які дозволять Україні стати привабливою країною», - підкреслює експерт.

Або ж, зазначає він, можна перерозподілити доходи до співробітників просто як податки із зарплати або власники в тому разі, якщо вони мають дохід на споживання. У такому разі, каже Данило Монін, буде такий же податок на виведений капітал як ПДФО для власників. Він переконаний, що за такої моделі податкової системи відповідні органи матимуть більше інтересу розвивати бізнес і ставитимуться до цього краще.

Популярні новини зараз
Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Натомість зараз, підкреслює гість програми, за такого розвитку податкової системи можна забути про будь-які перспективи. «Тому правильно робити такі законопроєкти як №5866 щодо створення умов для розвитку фізичних осіб – підприємців та підвищення прозорості їх діяльності», - переконаний він. З іншого боку, міркує Данило Монін, все одно варто поміркувати над тим, як максимально змінити парадигму, адже для України це буде можливість перестати виживати та боротися із репресіями, а просто закласти ґрунт для майбутнього.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк поділився своєю думкою щодо ролі, яку грає малий та середній бізнес в економіці.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розповів, чому обов'язкове встановлення ФОПами касових апаратів не призведе до збільшення бюджету та виходу з тіні.