Про це він сказав у програмі #SaveФОП з Сергієм Доротичем.

Юрій Атаманюк заявив, що якщо мікробізнес зобов'яжуть встановити касові апарати, це може мати негативний ефект.

“Чи це будуть доходи бюджету? Як правило, такі заходи завжди виштовхують з легального поля. Бо простіше тоді цій людині здати посвідчення та бути нелегалом. Точно так в інтернеті даватиме рекламу і шитиме ці 5 сорочок на тиждень, продаватиме їх”, - сказав Юрій Атаманюк.

Він зазначив, що невеликим підприємцям може бути складно офіційно оформляти свою роботу, наймати юриста, бухгалтера та консультувалася з податковим інспектором.

“Здебільшого люди хочуть білу зарплату, білі доходи. У нас система за 30 років поставила бізнес у неправове поле… На запитання чи буде більший дохід до бюджету – відповідь ні. Чи боротимуться з тінню? Вже є практичні приклади. Фіскалізували побутову техніку, фіскалізували медикаменти – відбулося очищення? Надходження до бюджету? Ні. Людей це виштовхуватиме у нелегальщину”, - додав Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, якщо використання касових апаратів буде обов'язковим, 20% мікробізнесу помре.

Як повідомляв Знай.ua, Вадим Івченко заявив про інвесторів в Україну, що їм потрібно, щоб хтось був "дахом".

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Сергій Доротич заявив, що малий бізнес постійно під ударом.