Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Влада боїться вільних громадян, а мале підприємництво, зокрема, спрощена система оподаткування обліку та звітності створила клас незалежних від влади громадян. І саме цього бояться корупціонери та будь-які владарі. А ця вольниця у нас генокодом записана ще з Запорізької Січі, якщо не раніше. І ця пересторога владарів грає погану службу нам підприємцям», - розповів Сергій Доротич.

Глава руху #SAVE ФОП заявив, що малий бізнес постійно під ударом і його хочуть знищити, тому ця боротьба триває більше десяти років. Якщо проаналізувати всі наші революції, підкреслив він, то якраз джерелом наповнення їх були саме мікропідприємці. Так відбувається, повідомив він, тому що тільки підприємець може і має таку можливість закрити свою крамницю і віддати себе боротьбі за якісь ідеї.

«А нанятий працівник завжди є заручником і залежить від роботодавця, тому він не може просто не вийти на роботу. У підприємця, попри це, ще є певна подушка безпеки, бо він має певні заощадження та виробничо-торговельні процеси. І вони дозволяють йому відволікатися, приділяти увагу чомусь іншому і влада це зрозуміла, тому почала боротися. Наша влада хоче все контролювати, щоб все залежало від них, як було в СРСР», - резюмував Сергій Доротич.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник зазначив, що весь великий бізнес ображений на Зеленського.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Сергій Доротич заявив, що якщо влада не почує бізнес, то ФОПи здадуть свої свідоцтва, та підуть в тінь.