Політичний аналітик Руслан Бізяєв прокоментував наказ міністра оборони України про постановку жінок певних професій на військовий облік та обставини, якими зумовлено цей захід.

Його слова прозвучали у програмі «Прогноз» на каналі «Знай 24».

«Я висловив би свою думку про постановку жінок на облік, але для цього немає цензурних слів. Жінок ставлять на військовий облік лише в тому випадку, якщо очікується тотальна війна. А якщо такої загрози немає, то цей захід не має сенсу. Якщо жінка, як і чоловік, хоче служити в армії, то це й зараз ніхто не забороняє – я, наприклад, бачив у метро багато дівчат у військовій формі. Вони або служать за контрактом в ЗСУ або в Національної гвардії, або навчаються. Практично весь центр Києва обклеєно оголошеннями про запрошення на контрактну службу. Будь ласка, приходьте та укладайте контракт», - каже Руслан Бізяєв.

Рішення про постановку жінок на військовий облік, на думку Бізяєва, не додає владі авторитету.

«Тут, як то кажуть, хотіли як краще, а вийшло як завжди. Жінок хотіли насамперед поставити на економічний облік – зрозуміти, скільки їх, де вони працюють. Адже при постановці на облік потрібно заповнювати анкету. Водночас збиралися продемонструвати гендерну рівність в Україні. А вийшло те, що вийшло», - резюмує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він підбив політичні підсумки 2021 року.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Бізяєва, у сучасній Україні немає політичного та ідеологічного протистояння Заходу та Сходу.