Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко припустив, яких тарифів на електроенергію чекати населенню та бізнесу у 2022 році.

Про це він сказав у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

Передусім гість програми вказує на те, що для бізнесу тарифи вже доволі серйозно виросли. «При цьому вони росли щомісяця: листопад, грудень, січень. Якщо у листопаді тарифи для бізнесу були 4,5 грн, у грудні 5,5, то на січень тарифи становитимуть у різних регіонах по-різному, але від 6,5 до 7 та вище гривень на 1 кіловат/годину», - зазначає експерт.

За словами Олега Попенка, для населення влада буде стримувати тарифи, але загалом для виправлення ситуації вона нічого так і не зробила. У приклад він наводить вартість вугілля: його не закупили, коли воно коштувало 70 доларів, а тому тепер доводиться платити всі 250. «Це все прямі збитки, що приватників, що держвиробників електроенергії», - підкреслює гість програми.

Як він пояснює, у тарифі обленерго є складова частина тарифу «Укренерго». «А «Укренерго» є збитковим... Вони вже підняли ціни на свої послуги на 22%», - повідомляє Олег Попенко і додає, що платити доводиться споживачу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Загалом же, припускає експерт, у 2022 році тарифи на електроенергію будуть у діапазоні 2,10-2,40 грн. Він також додає, що тарифи точно виростуть і можуть навіть становити 1,68-2,10-2,40, а взагалі підвищення варто чекати у серпні чи травні.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, на скільки зросте тариф на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку.