Голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко висловив свою думку щодо раптового та різкого зниження цін на газ на світовому ринку та причин цього явища.

Його коментар було дано у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Газ на світовому ринку подешевшав майже на 40 відсотків із кількох причин. Одна з них – заміщення газу вітряною електроенергією. Наразі на її частку припадає близько 14 відсотків європейського ринку. До того ж США направили до Європи величезну флотилію зі зрідженим газом. У цій країні вважають, що на Європі мають заробляти всі, а не лише Росія. США зараз виходять на перше місце у світі з продажу зрідженого газу. Вони поділили з Росією європейський ринок газу. Американці продають свій газ і до Китаю, але дуже дешево, а Європа сьогодні готова платити набагато більше. Тож ситуацію визначає не лише Путін», - каже Олег Попенко.

Але, за його словами, і російський президент тут також грає свою роль, також заробляє на нинішній ситуації.

«Але Україна до цього процесу жодного стосунку не має. У газовому «преферансі» їй дісталася роль «бовванця», тобто вона начебто бере участь у грі, але від неї нічого не залежить», - зазначає Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував величезне зростання практично всіх комунальних тарифів у 2022 році.

Також Знай.ua повідомляв, що на думку Попенка, головна проблема українських пенсіонерів – це ставлення держави до них.