Експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко розглянув нинішнє становище пенсіонерів в Україні та тенденції, що існують у цій галузі.

Свою думку він висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Говорячи про пенсіонерів, варто відволіктися від розміру пенсій та тарифів – проблема в іншому. Як ставляться до пенсіонерів у по-справжньому соціальній державі, наприклад, у тій же Швеції? Коли почалася пандемія коронавірусу, там у першу чергу стали вакцинувати саме пенсіонерів. Причому щеплювати їх почали за віком: спочатку тих, хто старший за 90, потім тих, хто старший за 80, і так далі. А в Україні взагалі не йдеться про вакцинацію пенсіонерів як окремої категорії. Очевидно, передбачається, що ми їх не маємо», - іронізує Олег Попенко.

Натомість, за його словами, у нашій країні почали щеплювати дітей – ймовірно, вважаючи, що пенсіонери й так помруть.

«Я вважаю, що пенсіонерів, старших за 80 років, взагалі потрібно звільнити від оплати комунальних послуг. Адже зрозуміло, що з такими пенсіями їх оплачувати й не зможуть. Звичайно, нам це обіцяли, але, як кажуть, обіцяти – не означає одружитися», - каже Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував наслідки підвищення комунальних тарифів для мешканців Києва.

Також Знай.ua повідомляв, що Попенко розкритикував рішення відмовитися від пункту про капітальний ремонт у комунальних платіжках, прийняте ще 1997 року.