Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів, на скільки збільшиться вартість газу та його транспортування для населення у 2022 році.

Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

Олег Попенко зазначив, що у 2022 році тариф на газ зросте на 10-11% у межах зростання інфляції.

“Щоб ви розуміли, до 13% – це 1 гривня. На сьогодні ми платимо за газ 7,96, а річний контракт від НАК "Нафтогаз" на нас чекає 8,96. Я говорю для населення. І теплокомуненерго платитимуть не 7,42, а умовно 8,42… В абсолютних числах це означає, що українці переплатять 8 млрд грн за газ”, - сказав Олег Попенко.

За його словами, ціни на доставку газу також зростуть на 10-11%, хоча спочатку планувалося суттєве підвищення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

“Спочатку цифри транспортування газу були до 9 грн, вони були вищими навіть за сам газ, але потім переглянули все-таки під тиском Офісу президента. На сьогодні максимальна цифра щодо транспортування газу буде 2,5-3 грн у деяких регіонах. Але це теж відчутно, бо зараз максимальна цифра 2,14”, - додав Олег Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Тарута зазначив про газову проблему України, що ми не збільшуємо видобуток.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що журналістка Любов Рибалко заявила, що влада обіцяє відмовитися від регулювання тарифів для населення.