Політолог Руслан Бізяєв розповів, як зміняться ціни на продукти вже найближчим часом, і до чого це може спричинити.

Про це він сказав у програмі “Прогноз” на каналі “Знай 24”.

“Найближчим часом в Україні можливе подорожчання хліба. У засобах масової інформації з'явився лист від Асоціації хлібопекарів України, яка робить до 40% хлібобулочних виробів у нашій країні, про те, що якщо найближчим часом Кабінет Міністрів України не вирішить проблему з подорожчанням кінцевої продукції через подорожчання цін на енергоносії, то вже з січня ми спостерігатимемо на полицях зовсім іншу ціну на буханець хліба”, - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що хліб коштуватиме не 20 гривень, а 35-40. І це торкнеться не лише хлібобулочних виробів.

“Аналогічні проблеми виникли у кондитерській галузі, виробництві курятини, борошна. Тобто практично весь продуктовий основний набір, який ми любимо і цінуємо, і який переважно йде на новорічні столи – істотно подорожчає після Нового року. А деякі галузі, наприклад, наші теплиці, взагалі не зможуть вийти навіть на рівень беззбитковості. На нульову рентабельність”, - додав Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги
Показати ще

За його словами, він не вважає, що це призведе до колапсу цілих галузей.

“Ситуація розвиватиметься двома шляхами. Перший шлях – збільшення імпорту на наших полицях. Другий шлях – це зниження якості продукції”, - наголосив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Вікторія Панченко зазначила, що зростання споживчих цін збільшилося на 11%.

Окрім цього Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла, як розпланувати бюджет на Новий рік.