Експерт з питань аграрної політики Роман Головін розповів, для чого був створений закон №5600 щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Якщо говорити про законопроєкт №5600, то треба сказати, що ті власники землі, які здали землю в оренду, тобто перебувають у відносинах, їм нема за що переживати, вони не будуть платити податку. Платниками податку є власники землі, які не перебувають в офіційних орендних відносинах, або ж орендар, який взяв землю в користування - це є дві категорії платників. Якщо людина оформлена як суб'єкт підприємницької діяльності, то вона робить звіт по мінімальному податковому зобов'язанню, який доводить закон №5600 щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», - повідомив Роман Головін.

Експерт сказав, що фізичні особи, які не зареєстровані ФОПами, не віддали землю в оренду, а працюють в тіні, вони будуть змушені платити податки в повному обсязі. І у них, на відміну від юридичних осіб та ФОПів, підкреслив він, немає можливості зменшити мінімальне податкове зобов'язання. Орендарі теж змушені будуть платити податок на мінімальне податкове зобов'язання, підтвердив він, але у них буде йти компенсація.

«Відповідно до закону №5600 особи, які є орендарями на єдиній групі, можуть зменшувати мінімальне податкове зобов’язання, тобто якщо їм нараховується 2 тисячі гривень податку, то це компенсується сплатою військового збору, податку на доходи фізичних осіб, податком на прибуток чи навіть витратами по орендній платі. По суті, держава нагородила 5-ти відсотковим податком всіх власників та користувачів землі, але надала можливість тільки певній групі осіб ці податки зменшувати. І фактично орендарі ніяк не постраждають від введення цього податкового мінімального зобов'язання», - резюмував Роман Головін.

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Роман Головін розповів, як державі потрібно розвивати ринок землі: необхідна державна програма.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Топал заявив, що ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200%.