Тенісист і тренер Дмитро Поляков розповів, яким був професійний спорт на початку 1990-х років, і чим він відрізняється від сучасного.

Про це він сказав в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

Дмитро Поляков розповів, як сприймалося поняття „професійний спортсмен” на початку незалежності України.

“Ти повинен був намагатися бути кращим у цій справі. Це була твоя мета. Ти ще тоді не розумів, що професіоналізм – це стежити більше за своїм здоров'ям. Він складається з дуже багатьох дрібниць. Це та професія, за яку ти маєш отримувати гонорар. У нас ще не було цього виховання. Це було хобі, інтерес та заняття. Ми віддавалися цьому з задоволенням та з радістю. Це була більша романтика”, - сказав Дмитро Поляков.

Він зазначив, що раніше спортсмени ставили собі за мету перемогти у змаганнях, а не заробити грошей.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

“Але з іншого боку, це і є той професіоналізм. О 22:00 вони йдуть у готельний номер, а ми йшли десь погуляти. Ми могли під кінець турніру і на дискотеку піти, і випити, і погуляти. Але у цих поколінь уже нема такого. Став професіоналізм. І це вже інший режим. У них весь спосіб життя спрямований на досягнення результату”, - додав Дмитро Поляков.

Як повідомляв Знай.ua, політтехнолог Юрій Подорожній зазначив, що олімпійський рух завжди був в епіцентрі політики.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Антон Коробов заявив, що шахи в Україні зараз перебувають на самому дні спортивного та культурного життя.