Політтехнолог Юрій Подорожній розповів, яке значення на міжнародній арені мають глобальні змагання на кшталт Олімпіади та прокоментував бойкот США зимових змагань в Китаї.

Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Не рідко ми чуємо, що спорт поза політикою. І чим голосніші заяви роблять політики, тим більше ми розуміємо, що олімпійські ігри – це не просто політика, а велика політика», - зазначив Юрій Подорожній.

За його словами, олімпіади – це глобальний захід, на якому країни змагаються не менш запекло, ніж на ниві політичної боротьби. Політтехнолог додав, що увага зі всього світу, яка прикута до олімпійських ігор, є досить важливим фактором популяризації країн.

«Зимова Олімпіада відбудеться у Пекіні в період від 4 до 20 лютого. У Китаї рішення США щодо дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор у Пекіні вважають кричущою політичною провокацією та серйозною образою 1,4 млрд китайців. Відповідну заяву у понеділок, 6 грудня, оприлюднили на сайті посольства Китайської Народної Республіки у Вашингтоні», - розповів Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Він пояснив, що речниця Білого дому Джен Псакі повідомила про оголошення дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор у Пекіні через порушення прав людини в Китаї, тож на змагання не приїде жоден дипломатичний чи інший офіційний представник США. Водночас, зазначив політтехнолог, у Міжнародному олімпійському комітеті з повагою поставилися до рішення США щодо дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор у Пекіні та привітали намір дозволити американським спортсменам взяти участь у змаганнях.

«Однак, бойкот олімпійських ігор історія не нова. Радянський Союз та інші країни соціалістичного табору, крім Соціалістичної Республіки Румунія, бойкотували Олімпіаду в Лос-Анджелесі, тому українські спортсмени на ній не виступали. Офіційною причиною бойкоту була турбота про безпеку спортсменів, а неофіційною – помста за те, що американці бойкотували московську Олімпіаду. Олімпійський рух завжди був в епіцентрі політики», - заявив Юрій Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник пояснив, чому США не можуть реально впливати санкціями на Росію та Китай.

Також Знай.ua повідомляв, що Анатолій Матіос обурився втручанням Христа Грозєва у внутрішні справи України.