Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Світ настільки взаємопов'язаний між собою. Коли, наприклад, кажуть, що Росію відключать від SWIFT, я завжди питаю, а що ж робити з більш ніж 300 млрд західних інвестицій у цю країну? Ніхто не відключить їх від SWIFT. Це такі гроші, за які бізнес задушить будь-який уряд, навіть американський з такими його ідеями», - заявив Руслан Бортник.

На думку політолога, це порожня загроза. Руслан Бортник зазначив, що хоч це і буде шкодою для Росії, але не критичною. Крім того, додав він, незрозуміло, які інші інструменти на Росію залишаться, якщо відключити їх від SWIFT. Те саме, за його словами, стосується й Китаю.

«США не можуть задушити Китай. Тому що Китай є одним з найбільших власників держборгу США. Уявіть собі, що Китай вирішив скинути за різними оцінками від 5 до 12% світового держборгу США. Це величезна сума, це означає фінансову катастрофу для США, девальвацію долара та обвалення фінансової системи або, як мінімум, глибоку кризу», - вважає Руслан Бортник.

Тому, пояснив він, країни продовжать штовхати одна одну, але не ламати, розуміючи цю глибоку взаємозалежність та крихкість нинішньої ситуації. За його словами, будь-який різкий рух сьогодні може призвести до серйозних соціальних катастроф.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Павло Клімкін заявив, що він взагалі не знає, чому ми не маємо клепки на державне приватне партнерство.