Журналістка Любов Рибалко розповіла, яке підвищення пенсій та кого чекає в січні, про посилення вимог для виходу на пенсію, та кого не допустять на роботу без вакцинації.

Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«З січня відбудеться перерахунок пенсій для ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Це торкнеться майже 40 тисяч пенсіонерів, мінімальні виплати збільшать для тих, хто отримав першу групу інвалідності до 6 тисяч гривень. Тих, хто отримав другу групу інвалідності, до 4 800 гривень та для тих, хто отримав третю групу – до 3 700 гривень. Крім того, у січні заплановано підвищення пенсій на 9% для жінок, що народилися до 1962 року», - повідомила Любов Рибалко.

Ведуча сказала, що є й погані новини, з січня уряд посилює правило виходу пенсіонерів на заслужений відпочинок. Тепер для цього знадобиться мінімум 29 років страхового стажу, підкреслила вона, тобто комусь доведеться докупити роки стажу, яких бракують. Посилення правил виходу на пенсію на цьому не закінчиться, акцентувала вона, адже уряд планує їх робити в кілька етапів, з 2023 року необхідний стаж підвищать до 30 років. А потім щороку протягом трьох років додаватимуться по плюс одному року і так до 35 років стажу.

«З січня повністю вакциновані проти COVID-19 українці віком 60 плюс зможуть вже отримати тисячу гривень на соціальні потреби. Зокрема на ліки, про це заявив президент Зеленський. А ось карантин поки що продовжили до 31 березня 2022 року. Тим часом МОЗ вкотре доповнив список професій, представників яких не буде допущено до роботи без повного курсу вакцинації від коронавірусу вже з 17 січня. А от щодо тарифів на опалення, то ніби підвищення в січні не буде. Але підвищиться тариф на доставлення газу», - резюмувала Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.