У російському місті Владивостоці пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми економіки і безпеки Північно-Східної Азії: історія та виклики», де піднімалося українське питання.

Про це повідомляє "Правовий контроль".

Участь у конференції, крім політичних і економічних експертів з Росії, також взяли представники бізнесу з Монголії, Китаю, Республіки Корея і В'єтнаму.

Захід був приурочений до 10-річчя з початку випуску наукового журналу морського університету англійською мовою Asia-Pacific Journal of Marine Science & Education, де, власне, і пройшла конференція.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

За словами учасників конференції, останнє десятиліття стало знаковим періодом в історії Північно-Східної Азії. Регіон зробив величезний економічний стрибок завдяки розвитку морської індустрії-особливо це стосується Японії і Китаю. Експерти нагадали, що в сучасному світі більше 80% вантажів світової торгівлі перевозяться по морю, і цей фактор країни Північно-Східної Азії активно використовували для свого економічного прогресу.

Як помітили спікери заходу, навіть почалася пандемія коронавірусу, яка порушила механізми міжнародної торгівлі та логістики, що працювали раніше, як швейцарський годинник, не дозволила країнам Північно-Східної Азії прийти в занепад через всілякі локдауни. Морська індустрія вистояла і змогла продовжити вантажоперевезення між країнами практично в повному обсязі, що дозволило регіону продовжити свій розвиток.

Проте, вказали експерти, в питаннях транспортної інтеграції Євразійського континенту, не все так гладко: зважаючи на низку причин процес інтеграції істотно сповільнився. І одним з таких факторів була названа Україна.

У доповідях підкреслювалося, що Китай при реалізації своєї ініціативи "Один пояс, один шлях" не завжди враховує специфіку транзитних країн, у тому числі України, у якої зберігаються особливі відносини з Росією. Зокрема, китайські інвестори відчувають сильні труднощі там, де нова трансконтинентальна мережа повинна інтегруватися з транспортною системою Європи. Спікери заходу підкреслювали, що влада України керується не економічними, а «суто політичними причинами, продиктованими ззовні», що вкрай ускладнюють ситуацію.

Підсумком заходу стала " звірка годин» між представниками різних країн і бажання прискорити інтеграцію регіону з тим, щоб вистояти перед новими викликами і погрозами.