Експерт з питань місцевого та регіонального розвитку Руслан Рохов поділився своїми міркуваннями щодо того, наскільки важливу роль може відігравати ідея у сучасній українській політиці.

Його слова пролунали у програмі «Романенко. Бесіди».

«Люди хочуть бачити особу, на яку можна перекласти відповідальність за реалізацію ідеї. У цьому сенсі роль особистості в українській політиці справді дуже велика. Але, по-перше, політично активні громадяни, які бажають змін, повинні об'єднуватись навколо ідеї цих змін. Це завдання безпосередньо не пов'язане з електоральним процесом. Це лише перший, точніше, нульовий етап. Тут вирішуються початкові питання: що нас не влаштовує в нинішньому стані справ, чого ми хочемо натомість, як ми готові взаємодіяти задля досягнення цієї мети? А далі розпочинається наступний етап – виборча кампанія, і тут уже лідер потрібний», - каже Руслан Рохов.

За його словами, у ході виборчої кампанії політичну ідею, якою б вона не була складною, слід викласти простою мовою.

«Але об'єднання однодумців та виборча кампанія – це два різні процеси. Перший з них не має електорального характеру. Це – синхронізація поглядів та очікувань», - наголошує Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив свої побажання щодо процесу роботи Верховної Ради.

Також Знай.ua повідомляв, що Рохов розповів про можливі способи ухвалення нової Конституції України.