Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

Як зазначає експерт, національним елітам варто згуртуватися і розробляти новий проєкт Конституції України. Така відповідальність, додає він, передбачає вихід до людей, отримання мандату через вибори, прихід у парламент і роботу над цим. «Власне, парламент і мав би бути майданчиком для такого диспуту, а не місцем, де натискають мовчки кнопочки», - констатує Руслан Рохов.

Тим не менш, стверджує він, українські еліти страждають на політичну короткозорість, їм не вистачає стратегічного бачення. До того ж, додає політолог, нові правила гри повинні обговорити всі, хто в цьому зацікавлені. «За столом мають бути всі, кому є що втрачати. Для мене еліти – це ті, хто є стейкхолдерами, які мають частку серйозного інтересу», - міркує гість програми.

Зокрема, каже Руслан Рохов, йдеться про місцеві, регіональні еліти та передусім економічні. Як він додає, просто нав’язати це не можна, оскільки такий підхід призведе до внутрішніх протистоянь, тому єдиний вихід – домовлятися.

Також політолог стверджує, що олігархи вже себе вичерпали і у процесі створення держави та світу має бути перехідний етап. Зокрема, каже він, до переходу від колективної до приватної власності було первинне накопичення капіталу. У приклад Руслан Рохов наводить і Південну Америку, і африканські держави. «Ті, хто переборщив з лібералізацією, продав те, що точно не треба було продавати, бо в розвинутих економіках природні монополії не можуть бути приватними. Адже це є запорука національної безпеки», - пояснює гість програми.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рохов переконаний, що Україна потребує конституційного редизайну.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов пояснив, яким чином можна ухвалити нову Конституцію України.