Політичний аналітик Руслан Бізяєв розглянув питання про те, що необхідно країні для того, щоб інші держави не могли обговорювати та вирішувати її долю через її голову.

Свою думку експерт висловив у програмі «Розвилка».

«Перш ніж добиватися чогось на світовій арені, країна має набути внутрішньої суб'єктності. Без цього не варто намагатися увійти до міжнародної політики. Але якщо країна має цю суб'єктність, то вона має шанс пройти шлях Туреччини, яка починала як чужий інструмент, а зараз стала фігурою у світовій політиці. З іншого боку, не можна сказати, що українські еліти абсолютно позбавлені суб'єктності», - говорить Руслан Бізяєв.

На його думку, це питання не цілком однозначне.

«Принаймні досвід українсько-американсько-російських відносин показує, що спроби впливати на наші еліти шляхом прямого шантажу та прямих вказівок ні до чого не ведуть. Досить згадати події 2015-2016 років, коли Держдепартамент та російське керівництво вели діалог щодо Мінських угод. Чим це тоді скінчилося? Ніхто не зміг нав'язати Україні свої умови», - зазначає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував значне підвищення цін на харчові продукти в нашої країні.

Також Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв розкритикував наказ Міністерства оборони про постановку на військовий облік жінок певних професій.