Експерт з питань місцевого і регіонального розвитку Руслан Рохов пояснив, довкола чого громадськості варто об’єднатися задля успішного протистояння всім викликам в Україні.

Про це він сказав у програмі «Романенко Бесіди» з Юрієм Романенком.

На думку гостя програми, народу не варто об’єднуватися навколо людей, політичних вождів. «Хтось може вважати, що об’єднуватися треба навколо президента, бо він гарант, хтось каже довкола опозиціонерів, проти президента, тому що президент веде не туди», - розповідає він.

Тим не менш, констатує Руслан Рохов, практика довела, що об’єднуватися навколо людей – помилка, тому що проблема зовсім не в них, а в інститутах та їхній взаємодії. Зокрема, підкреслює експерт, йдеться про нездатність протидіяти російській агресії.

Також він зазначає, що правила гри мають визначати три групи людей. Перша група людей, пояснює гість програми, це люди, які змогли побудувати свій бізнес та мають статки, капітал, працівників, а також відповідальність і план майбутнього. Тобто, підкреслює Руслан Рохов, ці люди усвідомлюють можливість втратити все однієї миті і вони перші, хто повинні про це думати. «Друга – це представники, які мають реальний мандат представництва інтересів громадян. Сьогодні це фактично тільки місцеве самоврядування», - розповідає він. Остання ж група, каже експерт, це політики з підтримкою до 10%, на їхню позицію відгукуються громадяни.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рохов пояснив, наскільки важливу роль може відігравати ідея у сучасній українській політиці.

Також Знай.ua писав про те, що Гройсман розповів, які недоліки потрібно змінити в українській конструкції системи управління.