Політолог Руслан Бортник дав свій прогноз найважливіших та помітних подій 2021 року, які, на його думку, мають надати найбільший вплив на долю нашої країни у 2022 році.

Його слова прозвучали у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

«Одна з найважливіших подій 2021 року – перезапуск Ради національної безпеки та оборони, яка фактично перетворилася на виконавчий комітет влади. Вона зосередила у собі функції законодавчої, виконавчої та судової гілок влади. Значною подією став розкол усередині команди влади, звільнення з неї Авакова та інших фігур. Не менш важливим був конфлікт між президентом та ключовими фінансовими колами України, а також консолідація антизеленської опозиції. Крім того, у 2021 році змінилася зовнішньополітична кон'юнктура навколо України», - зазначає Руслан Бортник.

Він пояснив суть цих змін.

«З одного боку, було зрозуміло, що Захід може домовитися з Росією і вже почав це робити. А з іншого боку, він чітко провів свої червоні лінії стосовно України – але це червоні лінії невтручання», - говорить Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що НАТО використовує Україну як плацдарм для тиску на Росію.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Бортника, цей альянс надає нашій країні дуже суттєву підтримку.