Політолог Руслан Бортник охарактеризував двосторонні відносини України та НАТО, пояснивши, як Альянс використовує Україну для задоволення власних інтересів.

Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Руслан Бортник розповів про це у контексті останньої зустрічі президента Зеленського із генсекретарем НАТО. Політолог порівняв відносини України з Альянсом з відносинами без зобов'язань.

«Як можна охарактеризувати наші взаємини з НАТО, якщо говорити про зустрічі? Ми зустрічаємося без зобов'язань, іноді на взаємне задоволення, без будь-яких взаємних перспектив. Розраховувати на те, що Україна стане членом НАТО найближчим часом, не доводиться. Шанси мізерні», - заявив Руслан Бортник.

Політолог заявив, що це відбувається через те, що більшість країн НАТО виступають проти приєднання України до цієї організації, і всі країни НАТО не готові надсилати своїх солдатів помирати на український Донбас. Водночас, за його словами, НАТО посилює свої позиції, розширюючи свою присутність на території України.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Тільки цього року в рамках різного роду навчань близько 10 тисяч солдатів НАТО, офіцерів, фахівців прибудуть у різні часи в Україну, щоб поділитися досвідом бойових дій, сучасних гібридних військ та іншого. НАТО тут навчається, розвивається. НАТО використовує Україну як плацдарм тиску на Росію, збільшуючи свій геополітичний статус», - пояснив Руслан Бортник.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник пояснив, чому США не можуть реально впливати санкціями на Росію та Китай.

Також Знай.ua писав про те, що Руслан Бізяєв розповів, наскільки розумно з боку України розраховувати на підтримку США.